HASHMISBRUG HJÆLP
For dig der ryger
For dig der er forælder
For dig der er professionel
HOVEDKONTOR:
Jernbanegade 23B
4000 Roskilde
tlf. 70 23 21 21
info@komphash.dk
Vi er i stand til at hjælpe 3 ud af 4 til at blive hashfri*, efter et 6 ugers samtaleforløb, og de er hashfri, når vi tjekker ind igen efter 12 måneder.
Vi giver den unge hashryger et fuldt stop. Ikke endnu en pause.
Statistikken og de rå tal lyver ikke.
*Vi afvikler også andre samtidige misbrug, men ved, at afviklingen af hashmisbruget, er nøglen til at løse andre samtidige misbrug. Læs de 6 grunde til at vi hjælper 50 procent flere end det kommunale behandlingstilbud.
Samtalerne tager udgangspunkt i HAP-Metoden (Hash Afvænnings Program), der er en evidensbaseret guideline for behandling af hashmisbrug i Sverige (Anbefalet af Socialstyrelsen).
Samtalerne følger de faser hashrygeren går i gennem under afgiftningen og tager derfor hensyn til de ”skarpe hjørner”, der skal rundes ved at tale om dem inden, og i tide lægge effektive strategier, der gør at tilbagefald undgås.
Samtaleforløbet uddanner hashrygeren i hashmisbruget, så han får den nødvendige indsigt i misbrugets opståen og hvordan det sætter begrænsninger i dagligdagen (funktionsniveau og realisering af mål).
Over 6 uger med 3 ugentlige samtaler, kommer vi igennem de nødvendige 6 uger (opdelt i 3 faser, hhv. den medicinske, den psykologiske og den sociale fase), det tager for hashen (THC´en, psykoaktive stof) at forlade fedtvævet i kroppen.
Udover at afviklet misbruget, giver vores behandling også den nødvendige genoptræning af den tabte kognition, der indtil behandlingen sættes i gang, har forhindret de øvrige indsatser der har været iværksat, i at give den ønskede effekt og udvikling.
Vi gennemfører en række tests indlednings- og afslutningsvis i forløbet. De ”måler afstanden” mellem et liv med hash og et hashfrit liv.
Det gør os i stand til at:
Sammenlagt giver dette os en dokumentation af behandlingseffekten og et skarpt kvalificeret og dokumenteret bud på, hvad personen, der har afsluttet behandlingen, reelt er i stand til at tage på sig af udfordringer. På den måde undgår vi endnu et nederlag i livet, der sender personen tilbage i misbrug.
Gennem et stærkt og grafisk let overskueligt statusskriv, der også indeholder egen rapportering om, hvordan forløbet opleves af den ”der sidder i stolen”, giver vi stafetten videre, så en eventuel videre foranstaltning eller et nyt skridt ud i livet lykkes.
Det indeholder et forløb for en hashryger
Rund om i landet sidder specialuddannede HAP-konsulenter, der er godkendte til at lave HAP-behandling i Danmark. Det betyder, at vi i langt de fleste tilfælde, kan tilbyde en kvalificereret hjælp lokalt, der hvor behovet er.
Siden 2004… har vi hjulpet hashrygere og deres pårørende med afvikling af hashmisbrug.
Vi tror på at hashmisbrug kræver en særlig tilgang, for at få rygeren til at stoppe. Derfor bruger vi den unikke tilgang Hash Afvænnings Program (HAP-metoden), som er den mest udbredte og anderkendte metode i Norden.
Fordi vi altid arbejder på at forbedre os, hjælper vi i dag 3 ud af 4 til et fuldkomment stop – ikke bare endnu en pause.
Christopher Schmitz, som startede og stadigvæk driver Komphash, var i 2014 initiativtager til et landsdækkende netværk af professionelle behandlere af hashmisbrugere. Ideen med netværket er at løfte behandlingskompetencen i Danmark. Vi oplever at især unge der har et hashmisbrug, ikke får den hjælp, de har krav på.
Netværk af Danske Cannabis Behandlere tæller i dag mere end 400 medlemmer.