HAP-uddannelsen for opholdssteder og botilbud

Denne udgave af HAP-uddannelsen er specielt skræddersyet til opholdssteder og botilbud

Med den i hånden kan du afvikle hashmisbruget blandt beboerne én gang for alle og komme i mål med langt flere handleplaner.

Ikke godkendt til misbrugsbehandling?

Uanset om I er godkendt til misbrugsbehandling eller ej, kan alle medarbejdere på opholdssteder og botilbud tage HAP-uddannelsen og få et værktøj, der får den pædagogiske indsats til at lykkes.

HAP-Uddannelsen er ikke en behandler-uddannelse

Den er de bedste erfaringer fra behandlingsverdenen tilpasset og testet på over 40 opholdssteder og botilbud.

Kom i mål med handleplanen

Med HAP-uddannelsen kan I arbejde effektivt og målbart med beboernes funktionsnedsættelser og sociale problemer uden at være ‘behandlere’ eller lave ‘misbrugsbehandling’.

  Med HAP-uddannelsen målrettet opholdssteder og botilbud får du:

  Mulighed for at løse problemet én gang
  Med dette håndholdte forløb, der er testet på over 40 opholdssteder og botilbud, får du og dine medarbejdere endelig styr på udfordringen med hashrygning.

  Konkret og praktisk uddannelse
  Over 3 måneder får I en håndholdt fysisk/online uddannelse, hvor I helt konkret lærer, hvordan I tager metoden i hænderne og får den til at virke.

  Støtte hele vejen
  Vi er med hele vejen for at sikre, at I har tid til på egen hånd at arbejde med værktøjerne. Derudover giver vi løbende den støtte, der gør, at I oplever, det virker.

  Fleksibilitet med både fysisk og online undervisning
  Løbende online undervisning og opsamlinger, kombineret med onlinemoduler til selvstudie, sikrer størst mulig fleksibilitet.

  HAP-godkendelse og flere visiteringer
  Uddannelsen afsluttes med en onlineprøve, der flytter institutionen og medarbejderne over i gruppen af opholdssteder og botilbud, der har Godkendte HAP-behandlere, og som får de fleste visiteringer.

  Fuld tifredshedsgaranti
  Hvis du og dine medarbejdere i løbet af uddannelsen ikke lykkes med at opstarte minimum ét samtaleforløb ved hjælp af metoden, bliver vi hængende, indtil det lykkes. Helt konkret, går vi ind og giver en medarbejder 1:1 sparring indtil samtaleforløbet er i gang.

  • Fleksibelt, online læringsunivers og live undervisning

  • Erfarne HAP-undervisere, der selv har arbejdet på opholdssteder, sikrer, at I bliver helt fortrolige med metodens værktøjer

  • 3 måneders ”hands-on”-uddannelse med god tid og støtte til at afprøve HAP-metodens værktøjer

  • Livslang adgang til alle materialerne inkl. fremtidige opdateringer og nye materialer

  Christopher Schmitz

  Jeres underviser

  Uddannelsen er baseret på 20 års erfaring med afvikling af hashmisbrug. Jeres underviser er Christopher Schmitz, som er den eneste godkendte HAP-uddanner i Danmark. Han har uddannet mere end 600 i metoden, står bag HAP-uddannelsen og er forfatter til flere bøger. Hans viden om cannabis bruges af bl.a. Folketingets Retsudvalg og medier som Politiken, Berlingske, P1 Debat og TV2NEWS.

  Læs mere om Christopher her

   Se interviewet med Maiken fra opholdsstedet Solglimt.

   Maiken fra opholdsstedet Solglimt fortæller her bl.a. om, hvad medarbejderne på opholdsstedet har fået ud af HAP-uddannelsen. Hvordan de er lykkedes med at komme fra teori til praksis og hvordan situationen omkring hash på Solglimt ser ud i dag.

   Solglimt i Fårevejle er Danmarks eneste diabetes-institution for børn og unge med diabetes. Det er et opholdssted for børn og unge i alderen fra 10 til 23 år fra hele landet.

   Se videoen – og tag fat i os. Så kan vi tage en snak om jeres muligheder.

   Medarbejdere på landets opholdssteder og botilbud
   har gennem årene fortalt os:

   ”Vi mangler redskaber og forståelse af misbruget”

   ”Vi har brug for konkrete værktøjer til samtalen”

   ”Vi mangler en metode, der virker, når der ikke er motivation”

   ”Vi har ingen fælles retning i personalegruppen”

   Heldigvis findes der nu en gennemtestet metode, som kan hjælpe 3 af 4 ud af hashmisbrug.

   Metoden kaldes HAP-Metoden (Hash Afvænnings Program), og den vil vi lære dine medarbejdere at bruge korrekt og effektivt.

   Vil du gerne vide mere om HAP-uddannelsen målrettet opholdssteder og botilbud?

    Det siger deltagerne på vores HAP-uddannelse

    ”HAP uddannelsen har givet mig personligt en meget større forståelse af de processer der sker ved indtagelse THC. Det har både fagligt og privat givet mig en større argumentationsflade i snakke omkring brug af cannabis. Fagligt af indlysende årsager og privat i at fremme budskabet omkring de følger der er ved et rekreativt brug. Jeg har, så at sige, fået et stærkere fundament til at kæmpe for at specielt unge mennesker.”

    – Christian

    ”Det har været superspændende, meget lærerigt og være på HAP-uddannelsen. Du får meget ros for din måde og undervise på, hvilket har været meget givne for mig. Det er klart noget jeg vil anbefale til andre, da jeg synes det er meget relevant for mit arbejdsområde. ”

    – Furkan (Karise Ungdomshus)

    ”HAP er superinteressant og brugbart. Fedt at man får alt hvad man skal bruge ”med” for at kunne komme i gang efterfølgende. Jeg kan godt lide kvaliteten af uddannelsen, og det virker til at du ikke går på kompromis her. Undervisningen er kanon og jeg tænker at DU er meget afgørende i forhold til at inspirere og formidle, da man kan mærke at du brænder for det. Tak! ”

    – Gitte (SUF Stranden)

    Det siger lederne fra de opholdssteder, der nu har HAP i huset

    “Det er altafgørende for ens faglige stolthed og engagement, at man faktisk føler, man kan gøre noget ved de unges udfordringer med misbrug.

    Det var rigtig svært for de unge at skulle ind på kommunen og møde konsulenterne.

    Nu har vi kompetencerne i huset til i højere grad at støtte dem i at komme ud af misbruget.

    Misbruget har stået i vejen for udviklingen og målene i handleplanen.

    Nu er misbruget markant mindre.”

    – Birgitte Ege, forstander, Opholdsstedet Ulvskov

    Se interview med Birgitte her.

    “Vi har sagt ja til at arbejde med hashmisbrugere. Men den hjælp, vi kunne hente ude i byen, var ofte ikke tilstrækkelig. Og vi har selv manglet den GPS, hvor vi ved, hvad vi lige præcis skal gøre med hashmisbrug. Den GPS har vi nu.

    Uddannelsens opbygning med online moduler og selvstudier var en nødvendighed for mig med en travl hverdag som pædagogisk leder. Og det var en fornøjelse, at det var tilpasset, så jeg kunne tilgå det, når jeg havde tiden. Samtidig var der gode muligheder for at være i kontakt med underviserne.

    Uddannelsen har styrket os ift. kommuner og sagsbehandlere. Det står mere skarpt, hvad vi kan.”

    – Simon Vainio, afdelingsleder, Suhrs Udvikling og Botræning

    Se interview med Simon her.

    ”Det har haft afgørende betydning, at vi allerede ved indskrivningen af den unge, kunne indgå aftale om en solid, intensiv og gennemprøvet misbrugsbehandling via Komphash, sammen med den anbringende kommune, den unge og dennes forældre”.

    – Sindy Flengmark, leder af Dueslaget

    Vil du vide mere om jeres muligheder for at komme i gang med en intern HAP-uddannelse for jeres medarbejdere, så skriv til os – og lad os tage en uforpligtende snak.

    Mødet kan foregå både online eller vi kan komme ud til jer.