Anbefalinger

Hvad siger de mange professionelle fagfolk, der har taget HAP-uddannelsen?

Læs nogle af de mange anbefalinger, som tidligere deltagere på HAP-uddannelsen giver.

Nedenstående udtalelser er kun et lille udpluk af de mange anbefalinger vi får.

Hashmisbrug hjælp afvænning

”HAP skaber en genkendelse hos den unge der gør, at de ofte bliver nysgerrige på, at jeg måske kan hjælpe dem med nogle af de ting, de bokser med at finde svar på. Helt konkret åbner HAP døren til arbejdet med de unge og er med til at give ejerskabet og dermed mulighed for forandring tilbage til de unge”.

– Jesper Dahl

Hashmisbrug hjælp afvænning

”HAP-uddannelsen har givet mig en meget større forståelse af de processer der opstår, når man ryger hash. Jeg har fået et stærkere fundament til at forklare konsekvenserne”.

– Christian Iversen


Hashmisbrug hjælp afvænning

”Metodens tegninger og tests har fungeret som en øjenåbner for både mig og de unge. Når samtalen er baseret på evidens og med fokus på genkendelse fremfor erkendelse, opstår den altafgørende motivation og ejerskab. Med denne tilgang ønsker de unge at stoppe – ikke for andres skyld, men for deres egen”.

– Mette Qvist


Hashmisbrug hjælp afvænning

”Jeg synes at HAP-metoden har giver mig mere ro i det daglige arbejde. Vi skal ikke nå mine mål, men deres mål. Med metoden kan de unge finde ud af, hvad der er vigtigt for dem, og derfra, blive guidet henimod en løsning”.

– René Thustrup Olsen


Hashmisbrug hjælp afvænning

”Når jeg samler min viden fra det neuropædagogiske med viden fra HAP, giver det utrolig meget mening i mit arbejde med unge hashmisbrugere. Jeg vil klart anbefale andre at få denne metode integreret i deres praksis”.

– Rikke Barsdal


Hashmisbrug hjælp afvænning

”Jeg har med HAP-metoden i hånden, arbejdet intensivt omkring hendes følelser og måden at reflektere over disse på. Dette har hun profiteret meget positivt af og er nu mere motiveret end nogensinde før samt nået længere i forløbet end prøvet før. Hun formår at være i følelsen, når trangen melder sig, og bruger alle de redskaber, hun har tillært sig, under forløbet med HAP. Jeg er stor fan af HAP-metoden. Den er nem, overskuelig og forudsigelig for min klient og dette giver tryghed både for hende og jeg selv”.

– Mia Knudsen

Hashmisbrug hjælp afvænning

”Så fik vi 2 medarbejdere i gang med HAP-uddannelsen og dermed står opholdsstedet stærkere i arbejdet med begyndende misbrug. Hvor er det fedt at få 2 medarbejdere sent og trætte hjem – som stråler og overfalder en med begejstring over det indlærte – de er blevet tændt af en ild – det som vi kalder ”ildkraften”. Et udtryk for at det har været en udbytterig uddannelse. Vi glæder til at indsætte ildkraften i hverdagen og meget tyder allerede på at vi sender flere medarbejdere afsted næste år”.

– Karsten Kokholm, Opholdsstedet No Name


Hashmisbrug hjælp afvænning

”Uddannelse har givet mig konkret indsigt i misbrugerens store udfordringer på flere niveauer og gode konkrete værktøjer til at skabe et godt samarbejde med den unge”.

– Christina Andersen, MerVib


Hashmisbrug hjælp afvænning

”Hvis jeg ikke havde fået HAP-uddannelsen, ville jeg nok væve rundt i det samme gamle mønster og ikke kunne være borgeren til hjælp. Jeg vil anbefale HAP-metoden, da jeg mener det er en respektfuld tilgang til mennesker der sidder fast eller har svært ved at se meningen med at skulle være hashfri. Metoden med dens struktur, skaber overskuelighed hos borgeren, men også for mig som behandler”.

– Henrik Stave, Rusmiddelteamet Kalundborg Kommune


Hashmisbrug hjælp afvænning

Hvis jeg ikke havde taget HAP-uddannelsen, ville jeg fortsat sige: “Hashrygeren er ambivalent og ikke motiveret”. Uden denne specialiserede tilgang med de 3 abstinensfaser fysiske, psykiske og socialt, ville jeg havde fortsat den middelmådige behandling, hvor jeg kun lykkedes med at hjælpe borgeren ud af misbruget hver anden gang. Efter få samtaler med HAP-metoden, kan jeg se hvordan tilgangen sænker borgerens parader. Det er en konkrete samtale-metode i form af en manual, der er udviklet i samarbejde med hashrygeren”.

– Morten Abildgaard, Rusmiddelbehandler Behandlingscentret Frederikshavn


Hashmisbrug hjælp afvænning

”Jeg vil anbefale HAP-uddannelsen på en række områder (evidensbaseret) gør op med gængs misbrugsbehandling. Metoden giver en forståelse for hashafhængighed og en forståelse for hvordan hashafhængige skal mødes for at ”komme under radaren”.

– Ove Lamhauge Christensen, Behandler Rusmiddelteamet Kalundborg Kommune


Hashmisbrug hjælp afvænning

”Jeg anbefaler andre at få HAP-uddannelsen fordi den giver et helt unikt og indblik i hvad det indebærer at have og afvikle et hashmisbrug. Godt bakket op af den relevante evidens på området. Samtidig er det let at følge den konkrete manual, som lægger en ramme ned over processen”.

– Stina Hacke, Behandler Rusmiddelteamet Kalundborg Kommune


Hashmisbrug hjælp afvænning

”Hvis vi har en intention om at få unge hen mod et misbrugsfrit liv, er dét her uddannelsen. Der er ingen grund til at spilde hverken sin egen eller de unges tid på noget som ikke virker, når man kan tage en uddannelse som faktisk er ret ligetil og enkelt, både at forstå, men også at udøve i praksis og gå til”.

– Caroline Kiil, Socialpædagog på en specialskole


Hashmisbrug hjælp afvænning

”Jeg anbefaler HAP-uddannelsen og den metode du får, fordi der er reel evidens for, at HAP virker og fordi den kan bruges til alle målgrupper”.

– Ann Sofie Krogsbæk, Bostedet Venus ApS, Tilbudsleder


Hashmisbrug hjælp afvænning

”Da jeg ikke selv har været misbruger, har det været en udfordring for mig at forstå hvad hashrygning gør ved mennesker, hvorfor mennesker bliver afhængig og hvordan jeg bedst hjælper de mennesker. Jeg ser nu misbruget på en helt anden måde og har gennem min HAP-uddannelse fået værktøjer til at hjælpe og forstå misbrugeren”.

– Emma Betinna Mirabelle Brasner, Startskuddet, Pædagogisk medarbejder


Hashmisbrug hjælp afvænning

”Uden HAP-uddannelsen tror jeg, at jeg var blevet ved med at løbe på en “mur” og det havde skabt en magtesløshed i mit arbejde, hvilket kunne medføre forråelse overfor vores beboere og eller det at give op på dem, fordi jeg ikke følte det jeg gjorde førhen virkede. Med HAP-uddannelsen har jeg nu nogle konkrete værktøjer jeg kan tage i brug i mit arbejde, og jeg har set det virke på flere beboere, hvilket giver en drivkraft til og gøre endnu mere”.

– Michala Løndahl Hansen, Venus, Pædagogisk medarbejder