Anbefalinger

Hvad siger de mange forældre, der har fået hjælp af Komphash?

Hvordan virker HAP-metoden i virkeligheden?

Læs de mange erfaringer fra forældre, som har været i præcis samme situation som dig.

hashmisbrug afvænning netværk for professionelle

Nedenstående udtalelser er af gode grunde anonymiseret – og er kun et lille udpluk af de mange tilbagemeldinger vi får. Bortset fra anonymiseringen er de gengivet i den formulering, som vi har modtaget dem.

Hashmisbrug hjælp afvænning

Kære Christopher

Det er nu tre år siden, han startede i sit sidste forløb hos dig – og ét år siden han færdiggjorde sit gymnasium.

Det er mit indtryk, at han har holdt sig ”på måtten” siden.

Han er netop flyttet til Jylland med sin søde kæreste og har to gange i den forløbne uge ringet til mig – blot for at fortælle, hvor glad han er, og hvor godt han har det. Helt nyt – opringninger plejede at munde ud i mobilepay 😊.

Så alt i alt regner jeg ikke med at få brug for din hjælp igen – og jeg skal nok anbefale dig, hvis jeg hører om andre med behov for hjælp. Hvis vi ses igen, er det forhåbentlig i en helt anden anledning. Tak for alt.

Mange hilsner

Birgit

Hashmisbrug hjælp afvænning

Hej 🤗

Vil blot fortælle at det stadig går rigtig godt med vores datter, hun er stadig fri for at ryge hash, og vi er nået der til hvor hun kan sige “den gang jeg røg hash, havde jeg det dårligt”. Vi er åbne omkring det, det samme er hun.

Jeg er taknemmelig for, at jeg fik kendskab til dig via min mands kollega samt købte din bog.

Du gør et kæmpe stykke arbejde ❤️

Min datter skal i 9 kl efter sommerferien, har fået sommerferiejob, de har adspurgt om hun har lyst til at forsætte et par gange efter sommerferien. Hun stiler mod at uddanne sig til sygeplejerske.

Rigtig god sommer til dig og din familie.

De bedste hilsner Cathja


Hashmisbrug hjælp afvænning

Efter første møde kan jeg mærke en stærk følelse af at det hele nok skal gå. Det tydeligst der skete var da du sagde at vi var bagud på point. Det vendte mit perspektiv radikalt og jeg kan mærke at det er sandt, Jeg oplevede, efterfølgende, direkte payback da vi kom hjem, fordi jeg havde en anden opmærksomhed. Anton var nærværende og hyggelig og tog fat og lavede lækker aftensmad til os.

Glæder mig til at fortsætte.

KH Karin


Hashmisbrug hjælp afvænning

Tusinde tak for din store hjælp. Vi havde ikke overlevet uden dig, og vi taler tit om dig. “Hvad vil Christopher sige”, er den faste vending, hvis vi er lidt i tvivl, og så giver svaret oftest sig selv :o) Tak for at du fortsat er med på sidelinjen. Der er ingen tvivl om, at du har gjort, at vi i dag har en søn, der er på rette vej, og at, ikke mindst, vores familierelation er styrket. Du fortjener virkelig en medalje!

Du og din familie ønskes en rigtig god sommer.

Vh Lisa


Hashmisbrug hjælp afvænning

Jeg glæder mig over at jeg tilfældigt ”ramte” Komphash, da jeg søgte efter ”abstinenser ved hashstop”. Jeg er ansat på et apotek, og flere gange ugentligt kommer der forældre og vil købe hashtests. Det gjorde jeg også selv engang. Hvis det falder naturligt, vil jeg ikke tøve med at fortælle dem om Komphash.

Mange hilsener

Pernille


Hashmisbrug hjælp afvænning

Hej Christoffer

Ja – Når man tænker på, at hashen gjorde – at absolut intet lykkedes, og intet blev gennemført, kørekortet taget pga. hash og de fleste var nogle ”idioter”- så han startede fra et absolut nulpunkt, for 4 år siden, så er det helt vildt hvor stor forskel, der er på et liv med og uden hash.

Simpelthen skræmmende at høre politikere, foreslå at frigive hash, når man har prøvet at have konsekvenserne helt inde på livet.

Så igen – kæmpe vigtigt arbejde du udfører Christoffer.

Kh Stig

Hashmisbrug hjælp afvænning

Den første effekt af forældresamtalerne omkring min søns hashmisbrug var formodentlig, at det reddede mit ægteskab!

Det er meget belastende for et parforhold, at den ene har en søn, der ryger hash, ikke bidrager i hjemmet, roder, ikke passer sin skole, lyver, forsvinder i dagevis, spiser om natten i stedet for ved måltiderne, konstant beder om at låne penge, farer op og skælder ud.

Med Christophers hjælp fik vi en helt anden omgangsform. Min søn fik på dette tidspunkt et par samtaler med Christopher, og det lykkedes at formidle til ham, at han faktisk var højt elsket og give ham selvværd nok til at tanken om at lægge livet om begyndte at modnes i ham. Der skulle imidlertid gå endnu et helt år, inden han var helt klar. Igen kom han i behandling hos Christopher.

Der er nu gået næsten to år fra han startede sit forløb. Siden har han været et behageligt ungt menneske at tale med. Han er godt på vej mod sin eksamen, har passet skolen og sit fritidsjob. Og han er rigtig glad. Han har netop ringet for at fortælle mig, hvor glad han er for, at vi hjalp ham til at få sit liv tilbage.
Jeg er ikke i tvivl om, at Christophers metode er den bedste.

Birgit


Hashmisbrug hjælp afvænning

Jeg kan sige om egne erfaringer, at strategien med at vise min søn kærlighed og tillid var det, der skulle til. Som han selv sagde om den kommunale misbrugskonsulent: “Hun sagde til mig, at jeg skulle holde op med at ryge. Hun gav mig bare dårlig samvittighed”. Nu ved vi jo alle her, hvordan en hashryger dulmer dårlig samvittighed.
I dag har min søn styr på sit liv. Han fik sin studentereksamen, en sød pige og aftjener nu værnepligt. Han arbejder seriøst med sine mål og er en kærlig dreng, der har fortalt mig, hvor glad han er for, at jeg hjalp ham via Christopher.

Karina


Hashmisbrug hjælp afvænning

Vi er meget taknemmelig for dine råd til os og rådgivning om, hvordan vi skulle forholde os til Silas.

Jeg har en kollega med en næsten tilsvarende historie, men hvor rådet fra misbrugsbehandlingen var, at de var nødt til at smide sønnen ud hjemmefra, hvis ikke han stoppede med at ryge. Det er endt med konflikt, indbrud i hjemmet, polititilhold, hjemløshed og sidst brudt kontakt.

Henny


Hashmisbrug hjælp afvænning

Hurra jeg har endelig forstået dit budskab og metoden – jeg har kæmpet imod min søn i 3 år…
Nu har jeg sluppet kontrollen i 3 uger og jeg er ved at få ham tilbage… jeg er mor og jeg kan sove og være glad og min dag er fyldt med andet nu end bekymringer og hvor er det fantastisk skønt.
Han har ikke røget i 3 dage nu, tror jeg. Jeg er sådan set heller ikke interesseret i det. Han passer sin skole og virker helt ok.
Jeg kan aldrig vende tilbage til der hvor jeg kom fra… det her er den eneste rigtige måde at se ham på, nemlig som den skønne fantastiske dreng, med alle hans styrker og kvaliteter.
Jeg er så taknemmelig over at have fundet det her “komphash”.

Annette


Hashmisbrug hjælp afvænning

Hej Christopher. Jeg kan ikke takke dig nok for dit arbejde med at vejlede og coache os forældre i forhold til hashmisbrug. For nogle år siden havde vi nogle samtaler om vores datter. DET HJALP. Hun er i dag ude af sit misbrug og er mønster-kokkeelev. Du havde ret. Det tog tid, men den tålmodighed og metode du coachede os til, gav resultatet 🙏🏼.

Niels


Hashmisbrug hjælp afvænning

TAK Christopher – det har VIRKELIG været godt!!!!!! Jeg vil tage SÅ meget med mig og det er godt at vide at du er ” i baghånden ” hvis vi skulle få brug for det (hvilket vi dog ikke håber!).

Sisse


Hashmisbrug hjælp afvænning

Hej Christopher

Jeg siger også tusinde tak for den mest fantastiske og givende sparring.

Hvor jeg bare SÅ glad for alle de “ værktøjer “ du gav mig til at tackle situationen på i fremtiden. Det gav mig en ro og et fornyet håb om at det hele nok skal gå 🙏😊.

Bedste Hilsener fra Kristina


Hashmisbrug hjælp afvænning

Hej Christopher

Jeg skriver for at sige tusind tak for de værktøjer, du har givet mig og anvist, hvordan jeg skal bruge dem. Det virker!

Jeg havde den vildeste snak med min søn i går, hvor han fortalte mig, at han ikke gider hashen mere. Det er jo fantastisk. Det, som gjorde et næsten større indtryk på mig er, at han fortalte:

At han nu forstår, at man kun kan stoppe, hvis man selv beslutter det

At han er glad for, at jeg har sat grænser i forhold til hjemmet, fordi det har hjulpet ham med at styre det

At han selv bad mig om at skælde ham voldsomt ud, hvis jeg nogensinde tager ham i at ryge derhjemme

At han har set og nu forstår, hvad hashen gør ved folk

At han ikke selv ønsker at ende med at blive så forsumpet

At han tager afstand til sin kammerat, der ryger dagligt

Jeg er så taknemmelig for, at det er lykkedes at opbygge så meget tillid mellem os, at han af sig selv fortæller mig alt dette. Og jeg har fortalt ham, hvor sejt det er, han nu er i gang med at tage en ny vej og hvor stolt jeg er af ham.

Desværre er baggrunden også, at han er ved at miste sin bedste ven til hashen. Han savner ham. Og siger til ham, at han gerne vil være sammen med ham, men kun hvis de laver noget andet end at ryge. Det er også ret stærkt, synes jeg.

Hav en god dag 😊.

Mange hilsner Inger


Hashmisbrug hjælp afvænning

Jeg ville sige til dem at de skulle tro på processen (selv om det er svært at have tillid til at det faktisk virker).

At den kritiske masse nok skal blive den tungest vejende på sigt. Det kan måske tage lidt tid. Men hvis I venter sker det.

Den kritiske masse kan KUN blive tungest vejende hvis ansvaret ligger hos C. Også når han har brugt sin opsparing. Også når han glemmer aftaler. Også selvom han trækker sig.

Min redning i at bibeholde relationen var faktisk at dykke ned i vores søns interesser. At lytte til horror rap og fæle ord, der spyttes af individer som jeg ikke sys er særlige forbilleder var ikke MIN interesse, men det gjorde at vi kunne nærme os hinanden og at (tror jeg for jeg har ikke spurgt) at vores søn fik en følelse af at blive valgt til uden fordømmelse. Det lagde op til samtaler der kunne forlænges, besøg og samvær der kunne strække sig og en åbning for at blive valgt til som sparringspartner i problemløsningen. Selvfølgelig med respekt for at løsningerne skulle findes hos ham selv. Og lige Dér er Christopher en fantastisk støtte og en mulighed for at komme af med bekymringer og frustrationer så de ikke belaster ægteskabet eller relationen til vores søn. Samtalerne ændrede karakter over tid. Også fordi vi kunne sætte grænser på en ordentlig måde.

Egentlig har vi som forældre fundet trøst i at det værste der kan ske er at han går bort…-og det har han på intet tidspunkt været i nærheden af. Selvom moderangsten har sendt masser af tanker den vej… -Skulle det næst værste ske, at han forblev misbruger, så er det jo et valg han har taget. Og dermed også et valg han skal tage om at stoppe.

Som mor har den hårdeste lektie for mig været at jeg på ægte vis skulle lade vores søn bære ansvaret. Selv da politiet ringede (2 gange!)  var det jo vores søns ansvar og ikke vores. Som menneske er jeg en fixer. Jeg er go til at løse problemer for alle. Men jeg skal ikke løse problemerne for min søn. Det skal han selv…Det skal han selv.

De lange illusoriske samtaler kan også være en kilde til at forstå hvad der er så fedt ved at ryge. Hvad er det det giver C.? For vores søn var det vennerne, som han helt af sig selv har skiftet ud. Efterhånden som han har skåret ned på rygningen, er de ikke længere interessante og samtalerne bliver ført med os og med større realisme.

Jeg hepper på jer! Hav tillid til processen 😉

Jane


Hashmisbrug hjælp afvænning

Jeg/vi (min familie) kan love, at det virker. Vi stod i en magtesløs situation, da vores datter røg hash dagligt og desuden søgte den “forkerte” omgangskreds. Vi havde prøvet ALT, men desværre forgæves. Fik til sidst hjælp af Komphash/Christoffer og derfra gik det kun én vej FREMAD.  6-7 år siden nu og er stadig taknemmelig.

/Lars


Hashmisbrug hjælp afvænning

“Hej Christopher.

Vi er faktisk helt rundt på gulvet. Han er startet på fuldtidsarbejde. Springer rundt om morgenen og skal nå det hele og smører madpakke. Er holdt op med at ryge. Både hash og tobak. Vi stoler på ham. Har fået lov til at køre vores bil igen. køber ind. Falder træt om i sofaen om eftermiddagen. Vi spiser sammen. Han er glad. Det er vi også og bakker op”.

Mvh lene


Hashmisbrug hjælp afvænning

Kære Christopher
Jeg har tænkt mange gang på at jeg skal have skrevet inde på din Facebook side, for at sige 1000 tak for hjælpen, for den bedste vejledning.
Det går rigtig, rigtig, rigtig godt med vores søn. ❤🙏 Jeg tænkte faktisk allerede på at skrive for et år siden, hvor der efter sommerferien skete en stor ændring efter at vi havde givet ham ansvaret, og hans far virkelig kom på banen, og er det stadig. Han begyndte at gå i motionscenter stort set hver dag og går meget op i sin krop. Så var han sammen med nogle af dem han var startet med at ryge sammen med, og gik tilbage igen. Det skete et par gange. Han har dog røget hele tiden men mindre og mindre. Han fik en kæreste ved juletid og det har gjort en stor forskel. Han er lige startet på tømmeruddannelsen og er meget glad for det. I fredags sagde ham, ‘nu gider jeg ikke ryge mere, det passer ikke sammen med skolen’. Han taler frit om det, og det kom spontant. Det kan godt være at han stadig vil ryge en gang imellem. Men jeg er ikke bekymret for ham længere overhovedet.
Det skal siges, det var virkelig svært at give ham ansvaret, vi røg i mange gange. På et tidspunkt troede jeg det var umuligt. Han havde fuldstændig ændret karakter og vi kunne ikke nå ham. Der var ingen tillid og det virkede som om han opfattede os som fjender. Men vi kom op på hesten igen. Der skete rigtig mange voldsomme ting. Det var ved at følge med på din Facebook side, jeg blev ved med at bevare troen, selv om alt virkede håbløst. Alle de videoer du har lavet omkring lommepenge og hvordan man skaber tillid og roser, har været en KÆMPE hjælp. 🙏 På et tidspunkt var der en mor der nævnte, at hun var blevet opmærksom på at huske at smile, når hendes søn kom ind ad døren. Det gjorde mig opmærksom på at jeg nok har lignet ‘døden fra Lybech’ i hovedet mange gange når han er kommet ind ad døren., og det har pirket til hans dårlige samvittighed. Han er så sensitiv. Så kom vi med det samme skævt ind på hinanden.  Når jeg huskede at smile og mærke glæde når jeg så ham, så kom der et helt særligt smil frem i hans ansigt også. Jeg fik sådan nogle flashbacks tilbage til når jeg hentede ham i børnehaven. Det der smil når han løb mig i møde. (nu bliver jeg helt rørt). Det er lidt på samme måde, bare i en mere voksen udgave. Nu er han fuldstændig som vi kendte ham fra før. Han snakker og fortæller om sine tanker, som han altid har været rigtig god til. Det er en kæmpe glæde. Nu har det gået godt rigtig længe og jeg skal anstrenge mig for at huske hvor slemt det har været.
Vores liv er vendt 180 grader.  Det ønsker jeg bare må ske for alle forældre og børn der er i denne situation.

Varme tanker og taknemmelighed
Maja


Hashmisbrug hjælp afvænning

Vores historie.

Inden Forældrecoaching

Vores søn på 17 år, levede et forholdsvis ukompliceret liv, med skole, fodbold og gode venner, indtil slutningen af 8 kl. – han var på det tidspunkt 15 år og noget forandrede sig. Han mistede interessen for skolen og kunne ikke fokusere/samle sig om undervisningen. Han skiftede omgangskreds og hang meget ud i større eller mindre grupper i lokalområdet og – viste det sig – begyndte at ryge mere og mere hash, som han efter eget udsagn, havde “snuset til” tidligere.

Han kom på efterskole i 9 kl., men trivedes ikke der og var hjemme hver weekend, hvor han røg med “vennerne”. Han droppede ud af efterskolen ved juletid og har ikke været i gang med skole eller andet siden, hvilket vil sige knap 1½ år. I den periode eskalerede hashmisbruget massivt og var omdrejningspunkt for alt i hans liv. Da det var værst, gik han ud om natten for at ryge og kunne ryge 6-8 gange i døgnet. Han var ekstremt udadreagerende og har smadret sit værelse, solgt tøj, computere, playstation – you name it! Vi kunne overhovedet ikke kommunikere med ham og al kontakt handlede om, at presse os for penge.

I en kortere periode var han anbragt på en åben døgninstitution, men der blev der også røget hash og det endte med, at han blev bedt om at forlade stedet og kom hjem til os igen, uden andet perspektiv, end at ryge – skaffe penge – og ryge mere.

Alt dette har stået på, mens skiftende sagsbehandlere har haft hans sag, udredning for ADHD er blevet anbefalet, men hver gang afslået eller ikke kunnet udføres, pga. det massive hashmisbrug. Vi har som forældre haft tilknyttet konsulent fra MSI, men intet har haft nogen effekt overhovedet.

Efter forældrecoaching

I dag kan vi se tilbage på en rutsjebanetur, som ingen forældre har forestillet sig at skulle igennem – en tur som man på ingen måde kan være forberedt på, hvor man som forældre “asfalterer mens man kører” og leder med lys og lygte efter løsninger og svar. Vi kan se tilbage på en tid, hvor vi har været helt nede og vende, både psykisk og fysisk, med en langtidssygemelding og et parforhold som var ved at gå i opløsning.

At vi kan være der, hvor vi er nu, er i høj grad Christopher Schmitz´s fortjeneste, for uden hans hjælp, tør vi slet ikke tænke på hvor vi ville være nu. Vi har fået troen tilbage på, at det nok skal lykkes og at det, vi ikke troede var muligt, faktisk er ved at ske.

Gennem vores samarbejde med Christopher, er vores relation til vores søn væsentligt forbedret og han har pt. ikke røget hash i mere end 2 måneder og skal i gang med at færdiggøre sin 9 kl. og har fået en kæreste.

Vi er helt klart begyndt at slappe mere af, selv om der stadig er “fristelser” ift. at kontrollere pengeforbrug/tjekke konto fx. Vi konfronterer ham ikke med hvad han bruger penge til og det er også tydeligt at der ikke er det samme “pengeflow” som tidligere. Vi viser ham i høj grad tillid og er positive i vores snakke med ham. Vi anerkender hans beslutninger og valg og giver udtryk for, at vi synes han er “sej”.

I starten var det svært at se der skete en udvikling, men pludselig skete der en hel masse, både fordi han fik en ny og god sagsbehandler, men i høj grad fordi han selv “tog affære” og foretog nogle nye valg i en anden retning. Det kalder på anerkendelse og der er virkelig noget at bygge videre på, sådan som situationen er lige nu.

Vi tør tro og stole på, at han har forandret sig og vil noget andet med sit liv – og at han er i stand til at passe på sig selv, men også vil komme til os når det er svært.

Uden Forældrecoaching…

Hvis ikke vi havde fået kontakt til Christopher og fulgt hans “program”, så er vi overbevist om, at vores søn var fortsat med sit misbrug og at afstanden mellem ham og os, var blevet ved med at vokse. Vi ville stadig have konfronteret ham med, at han var forkert, at han skulle tage sig sammen og holde op med at ryge hash og passe sin skole. Han ville være kommet så langt ud, hvor hverken han selv eller vi som forældre ville kunne bunde. Han ville være endt på en skærmet institution – bag lås og slå og det ville virkelig have ødelagt ham og vores relation til ham. Tak fordi det ikke nåede dertil!

Det har været en kæmpe støtte, at Christopher altid var klar, enten ved telefonen eller på et opslag i 24/7 gruppen, når situationen krævede det – og altid med konkrete anvisninger til, hvordan vi skulle komme videre.

At følge Christophers anvisninger var svært og grænseoverskridende i starten.

At vise tillid og anerkendelse, at skulle overdrage ansvaret for hans handlinger til ham selv, når man som forældre, har så ondt indeni, over at se ens barn ødelægge sit liv og helbred, men det virker – i hvert fald har det virket i vores familie.

Der er selvfølgelig ingen garanti for at alt bliver let fra nu af, men vi er i hvert fald et sted nu, som vi ikke havde turdet drømme om for bare 3 måneder siden og vi føler os taknemmelige og lettede over, at vi er nået så langt – og så godt!

En mor og en far.


Hashmisbrug hjælp afvænning

Hej Christoffer

Tak for din mail..

Det går faktisk godt.

Thomas er i gang med 3G, fantastisk at hverdagen igen er en realitet. (Corona)

Han er på eget initiativ begyndt at tage kørekort. Har selv stået for at booke tid til læge attester, 1ste hjælpskursus, fotos osv, så det er nemt at rose og det føles naturligt. 😀

Du har hjulpet os godt igennem denne krise, vil jeg tillade mig at kalde den.

Vi er ikke i mål endnu, der bliver røget nu og da, men det føles virkelig som om vi er på rette vej.

Jeg slipper ikke ‘dit univers‘ endnu da jeg stadig kikker videoer som hjælper mig med at huske vores redskaber.

Men vi er ikke der hvor jeg har brug for endnu et online kursus.

Hvordan vi får ham til at slippe helt ved jeg ikke, men tænker på den anden side at det er et lille problem versus de massive problemer andre beskriver.. derfor ikke så meget feedback herfra.

Vores strategi er at blive ved med at rose, anerkende og give/låne ham selvværd, og vi tror på at han en dag stopper helt.

Men du har været en kæmpe hjælp, både over mod hashmisbrug,  men din guideness har også fået mig til at stille skarpt på familiens mønstre og kommunikation generelt! Tak 🙏

Måske var der en mening med det hele..?

Tak og ha en dejlig dag 🌞

Lone


Hashmisbrug hjælp afvænning

Vi kontaktede Komphash/Christopher efter vores søn, for 2. gang havde en hash psykose og havde skræmt både ham selv og os godt og grundigt.

Vi havde længe haft en følelse af, at vores søn ikke trives 100%, men vores kommunikation var tit dårlig, fordi vi forsøgte at dreje ham i den retning vi syntes var rigtig.

Vi så nok også mere alt det han ikke gjorde (på vores måde).

Nu giver vi ham mere ansvar og støtter ham i de beslutninger som han tager. Vi føler han fortæller mere om sine tanker/beslutninger, vi tilbringer mere tid sammen og vores kommunikation flyder lettere og er ikke så “kunstig” som før. Vi har fået nogle gode værktøjer som vi kan bruge i vores samvær med vores søn – og de virker!!

Annette


Hashmisbrug hjælp afvænning

Vores søn ryger stadig ikke hash eller tager andre stoffer. Han er gået i gang med sin 2. erhvervsuddannelse og både han og vi oplever, at han er blevet stærk, træffer gode beslutninger og passer på sig selv. Han vil gerne flytte hjemme fra, men har haft behov for at det først sker nu.

Jeg er super glad for, at jeg havde en god kollega, som kunne anbefale et forløb hos dig.

– Karin.