Sidder hjemme i dag og venter på håndværkere… og græder.

Gik igennem de mange anbefalinger, jeg har fra forældre, jeg har talt med over årene. Den her læste jeg et par gange.

“Tak for dit fantastiske engagement, oprigtighed og ærlighed. 

Jeg har tit tænkt, at det måtte hænge dig ud af halsen at høre den samme historie fra forældre igen og igen. Forældre som os som måske ikke har lært eller forstået at etablere en relation til deres børn, som er baseret på tillid, og at alle skal have ansvar for det, de selv kan klare uanset alder. Alligevel har du formået at give os følelsen af, at vores søn og vore problemer var unikke, selvom måden at håndtere dem på er “et koncept”. Du har hjulpet os gennem en sommer, som var forpestet af andre paniske og desperate forældre, og hvor troen på, at vi gjorde det rigtige i høj grad blev udfordret. Du har givet os formuleringer og respektfulde måder at sige tingene på, som vi aldrig selv ville kunne finde på. 

Og som jeg har sagt før, formår du at blive i det centrale og ikke gå med i snakke, som nok er væsentlige, men ikke er relevante i samtalen med dig. Du finder ind til kernen, og det tænker jeg er, fordi du kan lytte…. MED ÅBNE ØRER. 
Og jeg synes også, at det er bemærkelsesværdigt, at du er så klippefast i troen på, at du gør det rigtige, så der aldrig er en oplevelse af tvivl. Det betyder meget for os “på den anden side”, for vi møder rigtig meget tvivl andre steder!

Desuden har vi aldrig gået fra en samtale med dig med følelsen af, at vi ikke kunne klare det eller med følelsen af at være skyldige eller forkerte. Og selvom samtalen umiddelbart ikke gav så meget, så viser det sig i “genhøret”, at du faktisk havde fanget det væsentlige, men at vi blot ikke hørte ordentligt efter.

Jeg håber, din datter ser de takkebreve, du får…. Hun må være stolt af at have en far, som faktisk GØR EN STOR FORSKEL.

Desuden ville jeg ønske, at min søn ville tale med dig, for den respekt og lydhørhed du har, ville give ham meget. Der er desværre ikke mange, som kan det! “

Connie

Få mere viden og konkrete værktøjer her.