"Behandlere og professionelle"

Den vigtigste bog du har læst om

CANNABIS

Vi fastholder folk i misbruget”


I Danmark hjælper det offentlige behandlingssystem kun halvdelen ud af deres hashmisbrug. Som samfund er vi for uambitiøse i forhold til vores nabolande, og vi er med til at fastholde misbrugerne i deres dårlige mønstre.


I bogen debatterer hashmisbrugsekspert Christopher Schmitz det danske samfundssyn på hashmisbrug og behandling. Han præsenterer viden, fakta og forskning, så læseren ikke er i tvivl om, hvad der er op og ned i forhold til hash.


Christopher Schmitz fortæller om hashens virkning på individets vilje og evne til at realisere mål og giver dermed et tydeligt billede af, hvad der er brug for, når vi taler behandling. I bogen præsenterer han den svenske metode ”HAP-metode” som har langt bedre behandlingsresultater end den danske metode. Bogen leverer også en enkel manual til professionelle, så de step by step kan få indsigt i metoden, som hjælper 3 ud af 4 af med deres hashmisbrug.

Om hashmisbrugsekspert og forfatter Christopher Schmitz:


Christopher Schmitz har i over 15 år arbejdet med misbrugsproblematikker og blev for mange år tilbage opmærksom på, at der i Sverige, var bedre behandlingsmuligheder. Det gjorde ham nysgerrig på deres metode. Han trak sig fra det offentlige behandlingssystem i Danmark, uddannede sig i HAP-metoden og hjælper i dag hashmisbrugere tilbage til livet ved hjælpe af den svenske metode. Derudover uddanner han som den eneste i Danmark danske behandlere i metoden. 

  • Arbejdet med behandling af hashmisbrug i 15 år. 
  • Debattør i tv, radio, aviser, politiske høringer og paneldebatter.
  • Har etableret netværk af Danske Cannabis Behandlere.
  • Har uddannet over 400 behandlere i HAP-metoden i Danmark.
  • Har fokus på forældrecoaching, da hashrygeren ikke søger behandling, fordi hash fejlagtigt opfattes som harmløst.
  • Skrev i 2013 den populære bog: “Forælder til hashryger”, en “how to” bog til forældre. 

”Bogen indeholder så meget viden og så mange erfaringer samlet på ét sted, at jeg nemt kan tilslutte mig bogens titel. Det er den bedste bog jeg nogensinde har læst om cannabis”.

- Berit True Jensen,

Psykoterapeut med over 20 års erfaring
indenfor misbrugsbehandling

”HAP-metodens struktur og lette tilgængelighed, gør den mulig at implementere for forskellige faggrupper, som ex. mentorer, kontaktpersoner, lærer og misbrugsbehandlere. Jeg kan på det varmeste anbefale ”Den vigtigste bog du nogensinde har læst om Cannabis”. Med sit billede af en joint, på en grøn forside (håbets farve) sin opbygning, krydret med citater, illustrationer og udtalelser af tidligere cannabisbrugere holdes læseren nysgerrig og vil naturligvis fremover være at finde blandt fagbøgerne på mit kontor”.  

- Tina Scholdan Larsen

Misbrugsbehandler

”Skemaerne og sessions-/periodeinddelingen i behandlingen, er jeg meget begejstret for. Det giver følelsen af at være taget fra A til Z i behandlingen, og det vil gavne mange, som kan se en fordel i at have både vejledning og redskaber samlet i én bog”.”.  

- Shirley Lausen

Psykoterapeut 

Presse


”Danmark svigter hashrygerne”


”Antallet af unge, der prøver at ryge hash, er stigende. Og i Danmark hjælper vi alt for få ud af misbruget igen. Vi har på en eller anden måde fået vedtaget mellem linjerne, at det er godt nok." 


”Jeg synes, det er på tide, at politikere og behandlere i Danmark får øjnene op. Vi skal som samfund løfte os fra middelmådig til topprofessionel misbrugsbehandling,” fastslår Christopher Schmitz. Han er ikke imponeret over de danske resultater.


I Danmark hjælper det offentlige behandlingssystem kun halvdelen ud af deres hashmisbrug. Som samfund er vi for uambitiøse i forhold til vores nabolande, og vi er med til at fastholde misbrugerne i deres dårlige mønstre. Det mener hashmisbrugsekspert, debattør og forfatter, Christopher Schmitz, der er aktuel med bogen: ”Den vigtigste bog du nogensinde har læst om cannabis”.


"Behandlere og professionelle"

Den vigtigste bog du har læst om

CANNABIS