FAQ

FAQ

Herunder finder du svarene på de oftest stillede spørgsmål:

Hashrygeren:

Hvad adskiller Jeres behandling fra andres?

Med metoden Hash Afvænnings Program – eller HAP – kommer vi et lag dybere i forståelsen af dit univers og dine vanskeligheder med at stoppe. Det betyder, at vi bedre kan sætte os i dit sted og hjælpe dig ud af det psykiske fængsel, hashen er blevet. Vi har fokus på at genoptræne kognitionen – altså evnen til at tænke og løse problemer. På den måde sikrer vi, at det, der skal være et fuldt stop, ikke bliver endnu en pause.

Hvad koster det, og kan jeg få hjælp til betaling?

Antallet af samtaler er ikke tilfældigt. Vi ved gennem erfaring præcis hvor meget, der skal til for at opnå et fuldt stop. Omkostningen ved gå i behandling skal sættes i forhold til omkostningen ved ikke at leve dit liv fuldt ud. De år, der er gået op i røg, kommer ikke igen. I de år har du ikke fået gennemført de ting, du satte dig for, du har skuffet dig selv og folk, der betyder noget for dig. Den omkostning forsætter med at blive større, hvis du ikke gør noget nu. Vores behandling er måske dyr, men den vil også gøre dig hashfri, og hvor meget er det værd, hvis du kan leve et liv, hvor du når de mål, du sætter dig og ikke hele tiden føler dig bagud, trist og utilstrækkelig, men derimod glad, fri og fuld af energi?

Hvis du allerede har kontakt til kommunen, der hvor du bor, er der måske en mulighed for at få behandlingen finansieret. Det afhænger af den enkelte kommune. Se mere om priser og betaling her.

Hvad kræver det af mig for at starte?

Ingenting. Du skal møde op og på den måde passe samtalerne. Du får al den viden, du skal bruge og konkrete værktøjer til at stoppe hashrygningen. Vores teknikker er afprøvet og testet, og vi sørger for, at du får præcis det, du skal bruge til at blive hashfri, en gang for alle.

Forældre:

Vi har brug for konkrete værktøjer – får vi det?

Hele omdrejningspunktet i forældrecoaching er at bruge andre forældres gode erfaringer og tilpasse dem til din situation. Det betyder, at vi kan give dig helt konkrete anvisninger på, hvad du skal gøre – og ikke gøre! Du får i samtalen konkrete ting, du skal gøre frem til næste samtale, hvor du får en feedback på de erfaringer, du har gjort dig. På den måde tilpasser vi de generelle erfaringer til dig.

Hvad gør vi, hvis vi får brug for hjælp mellem samtalerne?

Vi ved, at situationer, hvor et godt råd er nødvendigt, opstår. Derfor har du i forbindelse med opstart af dit coachingforløb mulighed for at tilføje vores “24/7 service”, der kan give dig det råd, du lige står og mangler. Læs mere om denne service her.

Er der noget, vi kan gøre, inden vi starter coachingforløbet?

Ja. Læs bogen “Forælder Til Hashryger” og udfyld denne målbeskrivelse – så er du godt på vej!

Hvor lang ventetid er der til forældrecoaching?

Vi gør alt, hvad vi kan for at dig i gang med det, der virker, hurtigst muligt. Som regel kan vi komme i gang i løbet af 14 dage, nogle gange hurtigere. Jo tidligere vi hører fra dig, desto hurtigere kommer du i gang og får stoppet hashrygningen hos din søn eller datter.

Skoler:

Vil I anbefale, at vi både får et oplæg for elever og forældrene?

Absolut. Det handler om at få etableret et fælles sprog, så alle forstår det samme.

Vi ved fra forældrecoachingen, at forældrene har en enorm betydning for de unges valg, herunder omkring hashrygning. Faktisk så meget at vi alene ved at tale med forældrene kan få de unge til at stoppe med hashrygning. Desuden er forældrenes forståelse af rusmidlet og dermed deres holdning afgørende for, om den unge overhovedet tester det af.

Behandlere:

Vi har hørt om HAP-uddannelsen, og vi vil gerne vide, hvornår det næste hold starter?

Som udgangspunkt kører vi to HAP hold om året. Et i foråret og et i efteråret, fordelt på Jylland og Sjælland. Vi har næsten udsolgt, så snart vi offentliggør datoer for et kommende hold, så I skal holde Jer til. Læs mere om HAP-uddannelsen her.

Hvilken type supervision tilbyder I?

Vi adskiller os fra traditionel supervision ved at tage udgangspunkt i klientrapporterede data.

Vi beskæftiger os ikke med narrativer, diagnoser eller spekulationer/hypoteser. Måden vi arbejder på er konkret og med fokus på at bringe klientens stemme ind i rummet gennem at se på præferencer, mål, midler og metode. Målet i vores supervision er at bidrage direkte til at justere indsatsen overfor klienten i overensstemmelse med behovet og på den måde at sikre det udbytte, klienten er optaget af. Læs mere om FIT-Supervision her.