Cases

"Hvordan fanden endte jeg her?"


En decemberaften i 2007 vågner Brian med 2 brækkede ribben efter en 3-dages bytur. Døren til den lille lejlighed er sparket ind og står stadig åben på vid gab.


Han vågner af smerten i brystet, fuldt påklædt med blod på skjorten. Det er mørkt udenfor og telefonen fortæller at der er sent søndag aften. Det eneste Brian kan huske er, at han tog i byen for hygge sig om torsdagen. 


Desperat tænder han en færdigrullet joint for at tage toppen af de fysiske og psykiske tømmermænd. 


Normalt plejer roen at skylle ind over nervesystemet og lægge sig som en blød dyne over følelserne... Men ikke denne gang!


Da røgen rammer lugerne går hjernen i panik.


Kroppen føles underlig summende. Han tager sig til de brækkede ribben. De sidder da helt forkert. Måske er lungen punkteret? Brian tjekker sin puls... men den føles usynlig. 


Mens han ringer 1-1-2 ved han, at han er ved dø.


Så snart den venlige stemme i telefonen begynder at tale, går det op for ham... det er et angstanfald

Han smider hurtigt røret på og sidder tilbage med spørgsmålet:


"Hvordan fanden endte jeg her?"


2 år tidligere fik Brian en arbejdsskade og gik ned med depression. Pga. smerter og frustration begyndte han at ryge hash. 


I starten var det en befrielse at komme væk fra det hele og bare hænge ud med venner, spille Playstation og lade være med at bekymre sig om i morgen.


Hash blev en del af hans afslappede livsstil og det tog lang tid før han blev opmærksom på de konsekvenser det havde.


Fra at være en almindelig "Gå i byen"-fyr, var han langsomt på vej til at blive misbruger. Hans forbrug af hash var lynhurtigt vokset, fra joints ved festlige lejligheder, til 4-5 joints om dagen. Det første han gjorde, når han kom hjem var at mixe og sætte sig i sofaen med en joint. 


Drømme havde han masser af... Men de blev bare aldrig rigtigt til noget. Dagene løb ligesom sammen, og man kunne jo altid starte i morgen.


Efter oplevelsen i 2007 besluttede Brian sig for, at han måtte have kontrollen tilbage i sit liv. Gennem principperne i HAP-metoden, begyndte han at forstå, hvordan hashen havde påvirket og forvrænget hans virkelighed. Der var kun én vej for Brian og det var et fuldkomment stop. Ikke flere pauser...


Ret hurtigt kom evnen til at sætte handling på sine drømme tilbage. I 2008 begyndte han at uddanne sig. i 2010 blev han gift og begyndte at stifte familie. Noget han troede aldrig ville ske.


Brian underviser i dag indenfor specialpædagogik og lever som så mange andre danskere, der tager på camping om sommeren og klipper hæk i weekenden.

Brian Lagoni
"Familefar og underviser"

Copyright 2022 by komphash.dk