viden om hashmisbrug

Brug dette tip og lykkes med flere hashrygere. Med garanti.

Det tip jeg vil give dig her, er så enkelt, at du vil afvise det og sige: “Det der?! Nej, jeg har andet og bruge min tid til!”.

Here goes…

Jeg ved det… Simpelt. Men uhyre effektivt. Spørgsmålet er nu. Vil du gøre det?

Ved at benytte tippet, får du i hver samtale følgende afgørende information:

  1. Hvad der virkede i samtalen
  2. Hvad du gjorde, der fik det til at virke

Efter hver samtale (Sæt tid af ved at forlænge din samtaletid i kalenderen. Brug ca. 5 min), stiller du dig selv 3 spørgsmål:

  1. Hvad sagde hashrygeren var brugbart i samtalen? (som det sidste i samtalen spørger du ham: “Hvad tager du med fra samtalen i dag?” / “Hvad af det vi talte om i dag, gjorde det tiden værd for dig?” / “Hvad var brugbart i samtalen i dag?”)
  2. Hvad af det jeg gjorde – fordi det bidrog til hashrygerens udbytte – er værd at gentage? (Hvad er “opskriften”?)
  3. Hvad er værd at lægge til? Hvad kunne jeg med fordel have gjort i samtalen, der kunne forstærke udbyttet?

VED AT SVARE på disse 3 spørgsmål lige efter samtalen (og du har tid til det, fordi du jo har sat tid af!), bliver du skarp på hvad udbyttet af samtalen var for hashrygeren OG du får “en opskrift” på hvordan du skaber udbytte i samtaler fremover.

Jeg ved det… Simpelt. Men uhyre effektivt.

Spørgsmålet er nu.

Vil du gøre det?

Grund nr. 1 til at vi ikke opnår bedre resultater med hashrygere …?

Vi gider ikke at gøre en ekstra indsats.

Det er ikke noget jeg finder på.

Studier viser, at terapeuter overvurderer deres evner og undervurderer risikoen for at hashrygeren forlader samtaleforløbet, altså dropper ud.

Jeg håber derfor at du vil teste dette tip af, da det gennem alle årene har gjort en stor forskel for mig.

God fornøjelse.

At hjælpe en cannabisryger handler derfor ikke om hvilken alder han eller hun har, men derimod om hvorvidt den der skal hjælpe, har forstået hvad cannabismønstret indebærer for dialogen, og hvordan man kan kommunikere på trods af det – enten direkte – eller indirekte gennem forælderen, så cannabisrygeren kan se problemet med at ryge.

I e-bogen kan du læse om mere om begrebet “Cannabismønstret” som forhindrer forældre i at komme i gennem med deres budskaber i dialogen. Jeg kommer også ind på hvordan du helt konkret arbejder med strategien, når din søn eller datter er voksen.